AL DIE LESSEN DIE IK MOCHT ONTVANGEN

Blijken de zaadjes van wat ik mag doen…

Ja, mijn levens- en ondernemersreis tot nu is mij er eentje hoor. Net als die van jou waarschijnlijk… Die van mij is er in ieder geval niet zo één volgens het boekje; zo één die gaat ‘zoals het hoort’. Wat mij helpt, is mezelf er regelmatig aan herinneren dat het schijnt dat ik hiervoor getekend heb. Daarnaast geloof ik ook dat je krijgt wat je nodig hebt en wat je kunt handelen.

Maar het mooie van mijn reis vind ik alle lessen die ik mocht ontvangen. Eerlijk? Op het moment zelf vaak niet hoor, maar achteraf zeker wel. Uiteindelijk hebben die lessen mij bizar veel gebracht. Niet alleen ontwikkeling en groei, maar ook het antwoord op de vraag wat ik hier mag doen. En dat is: jou helpen jezelf weer op de eerste plaats te zetten, in plaats van je bedrijf en de ander en zijn of haar verwachtingen, zodat jij eindelijk door jouw glazen plafond heen breekt, meer balans ervaart en vrij bent van alles wat je niet meer nodig hebt.

JOUW VERLANGEN…

Hola, me llamo Romy!

Verliefd op Spanje, enthousiast, rebels, confronterend en empathisch; that’s me! Ik ben gezegend met een enorme dosis nieuwsgierigheid, waardoor mijn leven bestaat uit leren, ontwikkelen en groeien. Ook ben ik een doorzetter, daadkrachtig en heb ik veel discipline.

Als transformatietherapeut (Rapid Transformational Therapy) en life coach help ik ondernemers met zichzelf weer op de eerste plek zetten. Alles met als doel om een leven en business te leiden op hun voorwaarden. Waarbij de verbinding met zichzelf (op body, mind, heart & soul niveau), het oplossen van blokkades, het doorbreken van je patronen en glazen plafond, maar ook de verbinding met de partner en uit hun bedrijf, titel of werk als comfortzone stappen, centraal staan.

2011 – EEN JAAR DAT IK NOOIT MEER VERGEET

Het jaar waarin mijn ontdekkingstocht naar mezelf begon

Ik groeide op in een klein dorpje in de Kop van Noord-Holland (‘Doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg’ en ‘Dat is hoe het hoort’ was meer regel dan uitzondering) en was de oudste van 3 dochters in een gezin van vijf. En in dat gezin nam ik de verantwoordelijkheid voor het reilen en zeilen ervan al jong op mijn schouders.

Om de spanning en stress te ontvluchten, besloot ik begin 2011 naar Australië te gaan. Alleen. Niet wetende dat ik heimwee zou krijgen naar een situatie die voor mij bekend, maar onveilig voelde. Toen wist ik ook nog niet dat onze mind het bekende (en onveilige) verkiest boven het onbekende (en veilige)…

Na 6 weken stond ik weer met beide benen op de Nederlandse bodem. Een avontuur en veel inzichten verder. Niet wetende dat binnen een half jaar mijn leven er totaal anders uit zou zien: relatie over, crisistijd, geen baan, uit huis gevlucht, ouders uit elkaar, een bonusfamilie gevonden, uitbreiding auto-immuunziekte, baan gevonden, relatie weer aan en samen een huis gekocht.

‘Ik mocht voor mijzelf leren zorgen’

Een periode die voor mij ‘life changing’ was, waarin ik leerde dat ik de enige ben die de verantwoordelijkheid voor mijn leven heeft. Dat ik nu mocht leren om voor mijzelf te zorgen, in plaats van voor anderen. En waarin ik ook leerde dat altijd maar sterk en positief zijn aan de buitenkant echt niet bijdraagt aan een gezonde binnenkant.

Maar ik was nog niet in staat om al deze inzichten helemaal toe te passen in mijn leven. Dat bleek in 2016 toen ik op randje burn-out zat, na een intensief Persoonlijk Leiderschap traject. Alles wat ik (on)bewust angstvallig probeerde weg te stoppen, kwam eruit. Ik besloot om naast mijn eetstijl (die ik al eerder veranderde) ook mijn leefstijl 180 graden om te draaien. Ook om de auto-immuunziekte te genezen, want ergens wist ik dat ik dat ‘moest’ doen.

Al snel ging het weer een stuk beter. De combi van veel sporten en gezond leven, deed mij goed. En omdat ik altijd al wilde ondernemen, besloot ik om de sprong in het diepe te wagen en mij in maart 2017 in te schrijven bij de kvk. Binnen no time had ik mijn eerste opdrachten en kon ik het eerste en tweede jaar meer dan 100K omzet draaien. Ik zat lekker in mijn vel en het leek alsof alles lukte…

HET LEEK ALSOF ALLES LUKTE…

Vooral aan de buitenkant…

Niets is wat het lijkt. Na ongeveer 2 jaar ondernemen als organisatieadviseur en HR manager merkte ik dat ik met steeds meer weerstand aan het werk was. Ik was klaar met het bedrijfsleven, de ego’s, de politieke spelletjes en de machtsstructuren. Maar, zoals ik heb geleerd: doorgaan en positief blijven, want dan lost het vanzelf op. Ik was namelijk altijd sterk en positief, dat ‘moest’ ik altijd zijn. Alleen deze keer ging dat patroon helaas niet op.

Want zodra ik die weerstand ervaarde, kwamen er privé nogal wat (familie) issues naar voren. Ik zag in dat ik mezelf langzamerhand weer was kwijtgeraakt. Yes, I did it again. Mijn hoofd stond weer continu aan, ik had nergens meer zin in, mijn energie was laag en zelfs gezond eten en leven hielp niet meer zo als het deed.

‘Ik kan dit niet zonder een goede therapeut’

Voor het eerst in mijn leven moest ik toegeven: ik kan niet langer om een goede therapeut heen. Eindelijk voelde ik mij gesteund, gezien en gehoord. Eindelijk begreep ik waarom ik mij altijd anders voelde en ook waarom ik deed wat ik deed, waarom ik dacht wat ik dacht en waarom ik voelde wat ik voelde. Eén van de belangrijkste inzichten was dat ik mocht gaan afleren.

Alle antwoorden zitten in je. En écht, ik heb ervaren dat het zo is. Het enige wat je mag doen, is weer durven leren luisteren naar die antwoorden. Naar je hart en je ziel. De stilte opzoeken.

Voor mij betekende dat stoppen met consumeren; ik las boeken, luisterde podcasts, deed veel onderzoek en nam alle info op als een spons. Ik wist inmiddels meer over voeding dan een gemiddelde diëtist. Alleen door steeds meer te leren, raakte ik dus steeds verder van mijzelf verwijderd.

Waar ik mij eerst vooral focusde op het lichamelijke en mindset leerde ik van mijn therapeut om ook het mentale en emotionele niveau erbij te betrekken. Ik maakte kennis met hypnotherapie en mijn onderbewustzijn. Die ik ook wel de schatkist noem, want daar zit – onder een laag stof (overtuigingen, opgekropte emoties, ervaringen) je goud opgeslagen!

Zo kwam ik eigenlijk ook automatisch bij het spiritueel-energetische niveau uit. Hoe meer ik heelde en oploste (d.m.v. hypnotherapie, Ayahuasca, ademwerk, meditaties, healings, etc.), hoe meer lagen ik afpelde en hoe dichter ik bij mijzelf kwam. En hoe meer dat lukte, hoe meer mijn pad zich ontvouwde en hoe sterker mijn intuïtie weer werd. Dat had ik namelijk weggestopt.

‘Eigenlijk ben je nooit echt ‘af’ of klaar’

Waar ik mijzelf eerst 3 maanden de tijd gaf om uit te vinden waar ik nou écht blij van word, veranderde dat al snel in onbepaalde tijd. Met dank ook aan mijn lieve Niels. Ik deed nog steeds een aantal opdrachten, maar was het meest van de tijd bezig met mezelf herontdekken. Wat overigens ook gewoon, net als het echte leven, met vallen en opstaan ging. Maar door op te blijven staan, werd mijn pad steeds duidelijker en is het aan mij om het tempo te bepalen en het pad te blijven volgen. En natuurlijk is het nooit ‘echt’ af, zijn wij nooit ‘af’ of ‘klaar’! Be-leven noem ik dat ook wel;-)

Door te Be-leven, komen wij elkaar nu op dit pad tegen. Ik help ondernemers om weer vrij te komen van alles wat zij niet meer nodig hebben (maar wel opgeslagen zit in het onderbewuste en van waaruit 95% van het denken, voelen en het gedrag vandaan komt), zodat zij weer vrij, authentiek en in verbinding – op hun voorwaarden – kunnen leven en ondernemen. En wij samen de wereld mooier maken.

WAT EXTRA WEETJES

Ook dit ben ik…

Mensen die mij goed kennen, weten dat ik geloof dat alles mogelijk is en ook altijd van het positieve uitga, tenzij mijn intuïtie mij iets anders vertelt. Ja, zonder donker geen licht;-)

Want weet je, omdat het leven soms al uitdagend genoeg is, kun je ook gewoon maar beter de touwtjes in handen nemen en je best doen om er iets van te maken, toch?!

Ook nog even wat anders over mij! Mijn guilty pleasures: 92% pure chocolade (met kokosbloesemsuiker) en biologische pindakaas van de Jumbo. Echt, maak me ervoor wakker!

Grootste uitdaging: balans. Zegt het volgende rijtje genoeg? Sportoutfit vs. hakken en jurkje, doorwerken en doorgaan vs. rust en ontspanning, hoofd vs. hart, beide benen op de grond vs. consciousness, etc.

Opladers: zon en natuur. Need I say more? Ik ben echt gek van de zon (en de maan) en de magie van de natuur.

Mijn liefde: Niels. Wij zijn inmiddels al 17 jaar samen (met een break van 6 maanden waarin we elkaars minst sexy kanten hebben gezien – en ook dat hebben we overleefd). Dat is gewoon al meer dan de helft van mijn leven!

Dé droom: een duurzaam, holistisch ontwikkel- en healinginstituut in Spanje. Kom je langs als het zover is;-)?

What else: ik kijk al jaaaren geen tv (ook geen Netflix), ik geloof 100% in het zelfgenezend vermogen van ons lichaam (en de rol van onze mind), ik ga goed op meditatie, plantmedicijnen en Ayurveda (basis van mijn leefstijl) en alles wat met body, mind en soul te maken heeft.

NU BEN JIJ AAN DE BEURT!

Wie ben jij?

Supertof dat je tot hier bent gekomen. Dat waardeer ik! Maar nu ben ik nieuwsgierig naar jou en jouw verhaal? Wie ben jij, wat heeft jou gevormd? En hoe ziet een vrij en authentiek leven op jouw voorwaarden en in verbinding met jezelf, voor jou (en je bedrijf) eruit?

Merk je dat je rondjes blijft rennen, dat bepaalde overtuigingen, gedachten en gevoelens je niet verder helpen, dat je blokkades ervaart? Jezelf misschien een ergens op plek 5 zet en een beetje kwijt bent? En ben je daar klaar mee?

Of ruim je graag op en wil je vrij komen van alles wat je niet meer nodig hebt (maar wat nog wel in je onderbewuste zit opgeslagen), zodat je door je glazen plafond breekt, meer vrijheid ervaart, doet waar JIJ blij van wordt en weer lekker in je vel zit?

Als je denkt & voelt dat ik je kan helpen, vul dan het formulier hieronder in. Dan kijken wij samen of ik degene ben die jou verder kan helpen en natuurlijk of er een klik is. Als één van de twee een ‘no go’ is, verwijs ik je met liefde door naar iemand die beter past!

5 + 2 =